By using this website, you agree to the use of cookies. Learn more

toggle menu

St Clara-

spital.

Overview

Conversion and extension of the hospital St Claraspital

Basel, Switzerland

Competition 1st prize 2013

Project and execution 2014-2018

Client

St Claraspital, Basel, Switzerland

Architecture

BFB Architekten, Zurich, Switzerland

In the first construction phase for the conversion and extension of the hospital St Claraspital (north layout), a clear, open and inviting front zone is being created on the north side. Not only is this new front zone being given very special amenity value, but St Claraspital's historical facade is also being revealed again so that it can appear with new radiance and a modern entrance area with a spacious cafeteria is being built, as well as a new chapel.

 

The building is also getting an additional extension in the form of an underground structure in the front zone on Kleinriehenstrasse. Modernising infrastructural elements such as kitchen, cloakrooms etc. and shifting them to this basement floor frees up valuable space on the upper floors for treatment and nursing wards. The technical rooms are also being modernised and laid out accordingly.

 

© BFB architekten
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© ZPF Ingenieure
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana
© Atelier Fontana